Naar inhoud Naar navigatie
Home » Nieuws » Ebbers Metalworks neemt Optimum Draadvonktechniek uit Didam over!
  • Ebbers Metalworks neemt Optimum Draadvonktechniek uit Didam over!

Ebbers Metalworks neemt Optimum Draadvonktechniek uit Didam over!

Ebbers Metalworks neemt Optimum Draadvonktechniek uit Didam over!

Ebbers Metalworks heeft op 4 januari 2019 de aandelen van Optimum overgenomen. Toon Groen (oprichter) gaat op termijn een stapje terug doen, maar wil de komende tijd nog volop energie steken in een goede overdracht en voorlopig nog nauw betrokken blijven bij ”zijn” Optimum.

 

 

Draadvonk-team: Philip Ebbers (26 jaar) is een ervaren CNC programmeur die al ruim 7 jaar bij Ebbers Metalworks in verschillende afdelingen werkzaam is geweest. Sinds eind 2018 is Philip dagelijks bij Optimum werkzaam en zal de uitvoerende werkzaamheden voor zijn rekening nemen. Op korte termijn zal het team verder uitgebreid worden. Uiteraard wordt het team ondersteund vanuit Doetinchem alwaar ook twee draadvonkmachines en 3 ervaren draadvonkers

 

Toekomst Optimum: Optimum zal als een zelfstandige onderneming blijven opereren vanuit Didam. De kracht van Toon Groen, die Optimum tot een succesvol bedrijf heeft gemaakt, willen we koesteren en aanvullen met de capaciteiten vanuit Doetinchem.
Ebbers Metalworks (22 fte):
Al meer dan 40 jaar actief in uiteenlopende branches waaraan diverse metalen producten worden geleverd. Vanaf de oprichting heeft Ebbers Metalworks al zijn benodigde stans-gereedschappen zelf geconstrueerd in een “eigen” gereedschapmakerij. In deze zelfstandige gereedschapmakerij, die onder de naam PunchPlus complexe volg-snij-zetgereedschappen levert, is de laatste jaren flink geïnvesteerd. Onder andere in een Hermle C 400 5-assige simultaan freesbank met de daarbij behorende 3D cad/cam software. Verder heeft PunchPlus de beschikking over een Micron freesbank, 3 slijpbanken, 2 draadvonkmachines en een draaibank. De CNC machines zijn via een netwerk gekoppeld aan 5 werkplekken met Alibre Design en EdgeCAM software. Voor meer informatie over de gereedschapmakerij: www.punchplus.nl of zie de bijgevoegde digitale PunchPlus krant.

 

Samenwerking: PunchPlus heeft reeds geruime tijd een goede samenwerking met Optimum als het gaat om draadvonkwerk voor stempeldelen. Recent heeft Optimum meerdere nauwkeurige stempeldelen voor EM gedraadvonkt en heeft PunchPlus complexe opspangereedschappen voor Optimum gefreesd. De mogelijkheden van PunchPlus zullen in de toekomst de activiteiten van Optimum versterken. Optimum kan zijn relaties nu ook 3D frees- en slijpwerkzaamheden aanbieden.

 

Voor meer informatie over Optimum:  http://www.draadvonk.nl


Terug naar overzicht

Contact

  • E-mail ons
  • Bel: +31 (314) 368484
  • Vind ons
    Logistiekweg 24
    7007 CJ Doetinchem