top of page

Contact

Vragen

Voor vragen, informatie of reacties kunt u binnen kantoortijden bellen met +31 314 368484 of vul het onderstaande formulier in. 

Dank voor uw bericht.

Ebbers Metalworks BV

Logistiekweg 24
7007 CJ Doetinchem

info@ebbersmetalworks.nl

tel:  +31 314 368484

fax: +31 314 368480

Handelsregister Arnhem 09066488

Vraag een offerte aan:

+31 314 368484

Smart guys

Smart guys

Wij zijn 22 slimme guys en girls aan de Logistiekweg in Doetinchem. Wij ontwikkelen ideeën, producten en gereedschappen die mensen helpen om productiever te zijn in hun werk. Dat maakt medewerkers gelukkig en organisaties succesvol. Wij houden van complexe vragen en waarderen klanten met bijzonder hoge eisen. Creativiteit, technologische kennis en een modern machinepark zijn onze belangrijkste pijlers.

Smart guys, metal solution. Dat zijn wij.

Herbert_3.jpg
Herberth Aaldering

Sales

+31 314 368488

sales@ebbersmetalworks.nl

Remco_2.jpg
Remco Berendsen

Sales Punchplus

+31 314 368487

info@punchplus.nl

Jannette_2.jpg
Jeannette Mullink

Administratie

+31 314 368484

administratie@ebbersmetalworks.nl

Jos_3.jpg
Jos Heuvelink

Bedrijfsburo/inkoop

+31 314 368494

inkoop@ebbersmetalworks.nl

Herralt_1.jpg
Herralt Ebbers

Engineer

+31 314 368484

info@punchplus.nl

Marten_1.jpg
Marten Buiter

Engineer

+31 314 368496

engineering@ebbersmetalworks.nl

Tonnie_1.jpg
Tonnie Ebbers

Productie

+31 314 368484

productie@ebbersmetalworks.nl

Marc_1.jpg
Marc Schut

Logistiek

+31 314 368484

expeditie@ebbersmetalworks.nl

Luuk_1.jpg
Luuk Ebbers

Directie

+31 314 368486

Luuk@ebbersmetalworks.nl

Helmer_2.jpg
Helmer Ebbers MBA

Directie

+31 314 368482

helmer@ebbersmetalworks.nl

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE WEBSITE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD

Machinepark

 

Machines en afdelingen

Persen en stansen

In de stansafdeling staan ruim 20 stanspersen op een vloeroppervlak van 1800 m2 en is daarmee de grootste afdeling. De persen kunnen voor u elk gewenst stansproduct stansen met een perscapaciteit van 10 Ton tot 200 Ton en een volume capaciteit tot 220 stuks per minuut. Onze smart guys werken uitsluitend met persen van West-Europese producenten om kwaliteit te kunnen waarborgen en bij calamiteiten snel te kunnen reageren.

Van deze stanspersen zijn er 10 uitgerust met richt/aanvoerapparatuur, welke materiaal aan kunnen voeren van bijvoorbeeld 200 x 5 mm of 400 x 0.4 mm. en 10 x 0.8 mm. Dit materiaal kan afgewikkeld en gericht worden met coil afmetingen van Ø 1500 tot 400 mm breed. Het maximale coilgewicht bedraagt 2.5 ton. 5 stanspersen zijn uitgerust met apparatuur om producten te kunnen stapelen, bewerken, ontbramen, automatisch "handelen" van pers naar pers én kunststof onderdelen monteren door middel van zgn. trilvullers, etc.

Las afdeling

In onze lasafdeling kunnen we elke gangbare lasverbinding tot stand brengen (MIG/MAG/TIG). Met de Fanuc lasrobot zijn ook grote series in een handomdraai gerealiseerd. Bijkomend voordeel van het robotlassen is de constante laskwaliteit. Met behulp van twee grote lastafels en de bijbehorende klemmen is geen lasopstelling te complex.

Nabehandelingen als beitsen en polijsten van de lasverbindingen worden binnenshuis uitgevoerd.

Stalen frames van grote elektrisch gedreven voertuigen en het seriematig lassen van duizenden roestvaststalen producten zijn aan de orde van de dag.

lasafdeling bewerkt.jpg
Kantbank bewerkt.jpg

Overige metaal-

bewerkingen

Een 5-tal zaagmachines (met automatische aanvoer) 2x bandzaag 3x cirkelzaag, Platenschaar, SAFAN kantbanken, waaronder 110 Ton en een 25 Ton E-Break. Bendhor horizontale kantbank. Plasma snijder. Handelingsrobot, pick en place unit. 6 boormachines waaronder Donau radiaal, Inox draadtap automaten, Alzmetall kolomboormachines. Diverse bandschuurmachines. 

Nabewerken

Wanneer de onderdelen gestanst / gezaagd / gekant / gelast zijn, krijgen ze veelal een nabewerking in de vorm van trommelontbramen, wassen en/of poedercoaten.

Ebbers Metalworks beschikt over 4 ontbraamtrommels tot 600 liter en kunnen automatisch separeren. Een deel van onze producten worden in de voedingsmiddelenindustrie toegepast en daarom hebben we een speciale afdeling waar deze producten een reinigingsbehandeling ondergaan. Ook kunnen we de producten verzinken en/of in ons bedrijf poedercoaten in de door u gewenste kleur.

Trommels berwerkt.jpg
Poedercoatafdeling bewerkt.jpg

Poedercoaten

De poedercoatstraat van Ebbers Metalworks is volledig geautomatiseerd en uitgerust met een  Fanuc handelingsrobot voor het zgn. "ophangen en afhalen” van de producten van de transportbaan.

 

Deze poedercoatstraat is er op gebouwd om producten, met de maximale afmetingen van 500 x 500 x 200 mm. en met een maximum gewicht van 16 kg. met grote snelheid te poedercoaten.

Aan het einde van de poedercoatlijn zijn etiketeermachines opgesteld om uw producten eventueel te voorzien van (barcode) stickers.

Monteren en eindcontrole

Veelal worden geproduceerde onderdelen bij ons samengesteld tot een compleet eindproduct. Hiervoor hebben wij een moderne montage afdeling in huis, welke is voorzien van een PLC gestuurde klinkmachine, PLC gestuurde lijmautomaat, rolmerk machine, en een keur aan persluchtschroevendraaiers, elektronische en pneumatische testapparatuur en uiteraard mechanisch-electronische test- en meetgereedschappen.

Inpakken bewerkt.jpg
Gereedschapmakerij bewerkt.jpg

Gereedschap-

makerij

De gereedschapmakerij van Ebbers Metalworks is uitgerust met moderne (CNC) machines die geprogrammeerd worden vanuit 3D CAD/CAM systemen. Ebbers Metalworks werkt uitsluitend met machines van gerenommeerde topmerken. Onder andere Hermle, Micron, Charmilles, Jones & Shipman, Donau en Behringer. De 3D software van EdgeCam en Visi zorgen voor de aansturing van de CNC machines.

Productont- wikkeling en Prototype bouw

Ebbers Metalworks ontwikkeld zeer uiteenlopende producten. Bijvoorbeeld speciaal gereedschappen, slimme apparaten voor de agrarische sector, RVS clips voor de (kassen) bouw en transportrolstoelen voor luchthavens.
 

Onze smart guys construeren met het Geomagic 3D Design tekenprogramma en voor de bouw van fysieke prototypes staat het gehele machinepark van EM ter beschikking. Belangrijker nog is de zeer brede werkervaring van onze smart guys op gebied van productontwikkeling, het proces en de toepassing van juiste materialen.

Productontwikkeling bewerkt.jpg
bottom of page