top of page

Maakindustrie

Metalen onderdelen, halffabricaten of complete samengestelde producten. Wij leveren metalen oplossingen. Volgens uw specificaties en met de garantie dat het naadloos past in uw eigen processen. Afgesproken! 
 

IMG_4032 (3).jpg

Producten voor derden

Of we nu 25 compleet gemonteerde transportrolstoelen voor een lokale relatie mogen maken of dat we de wereldwijde verzending van door ons gelaste producten moeten realiseren, onze smart guys draaien nergens hun hand voor om. Zelfs het opnemen van de telefoon voor een start-up relatie die van zijn welverdiende vakantie wil genieten is voor ons geen enkel probleem. Wij zorgen ervoor dat u het maximale met uw producten uit de markt haalt.

Stansproducten

Het stansen van producten uit coil is onze kracht. Uit materiaal van 0,3mm tot 6mm dikte en maximaal 400mm breed, in staal , RVS en aluminium stansen we superstrakke producten. Uiteraard volautomatisch aangevoerd en indien nodig met handelingsrobot afgevoerd. Een 20 tal persen -tot 200 ton én met maximaal 220 slagen per minuut- staan voor u klaar.

Het mooie is dat wij altijd zelf de benodigde stansgereedschappen construeren en maken in onze eigen gereedschapmakerij, dus de lijnen zijn kort!

Machine-24ruw.jpg
Radiator prumo.jpg

Industriële toelevering

Miljoenen producten verlaten onze fabriek met de naam en het logo van onze klant. Wij produceren als  ‘Original equipment manufacturer’’ (OEM) hoogwaardige producten voor wereldspelers als PURMO (Radson) en DAF Trucks. Maar ook onze buurman is een zeer gewaardeerde klant. Wij sparren graag met u over het technisch ontwerp en de toeleverspecificaties. 

Industriele toelevering 1
Stansproducten 1

Producten voor derden

 

Producten voor derde
Pelgrom valbeveiliging.jpg

Valbeveiliging

Leon Pelgrim heeft tijdens zijn HBO Werktuigbouwkundige opleiding een slimme montage oplossing ontwikkeld voor producten op daken. Constructieve zekerheid en een goed waterdichtheid zijn de belangrijkste productspecificaties.

 

Op de plaatselijke motorcrossvereniging vroeg Leon, Luuk Ebbers (beide crossen in de vrije tijd) om eens mee te denken aan de hand van enkele prototypen. Samen met Luuk is het prototype doorontwikkeld en geschikt gemaakt voor productie. Inmiddels is de range met producten uitgebreid en leveren we al jaren een tal van halffabricaten aan Pelgrim Safety b.v.

Henrad

Veeverlosser

Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw maken wij veeverlossers voor Vink Elst B.V. Het idee voor een slim apparaat die het mogelijk maakt om een kalfje zeer eenvoudig manier te wereld te laten komen, is met Henk Ebbers (oprichter Ebbers metalworks) door ontwikkeld tot een technische perfect werkend apparaat en al tientallen jaren marktleider in de agrarische sector.

 

Jaarlijks verlaten duizenden veeverlossers het pand van Ebbers Metalworks met nog altijd dezelfde degelijke kwaliteit!

veeverlosser tekening.jpg
Stansproducten

Stansproducten

 

Clickbrick.jpg

Clickbrick 

Een "dubbel gevouwen RVS 316 clip" was globaal de opdrachtomschrijving voor het construeren van een stansgereedschap. 

Tijdens het 3-D optekenen van het gereedschap bedacht de gereedschapmaker dat het dubbelvoudig uitvoeren van het standsgereedschap de stabiliteit van het stansproces ten goede zal komen. Bijkomend voordeel is natuurlijk dubbele productie in de zelfde tijd.

Onze 100 Ton Muller C.N.C. stansautomaat verwerkt moeiteloos het RVS 316 bandstaal (68x0.8) met ruim 100 producten per minuut.

Inmiddels heeft het 10 stappen volg/snij/buigstempel al meer dan 10 miljoen clips gestanst die Wienerberger B.V. heeft verwerkt in hun duurzame voegloze muren.

Beluchtings-

roosters

Voor de luchtverhitters van Kampmann GMBH stansen wij op jaarbasis 20.000 tot 30.000 beluchtingsroosters.

Allereerst worden van coil met een automatische aanvoer de uitslagen gestanst. Een tweede vormstempel zet de lamellen onder de gewenste hoek om vervolgens de uiteinden meer dan 90 graden te vormen door middel van bender techniek.

Als afwerking worden de beluchtingsroosters voorzien van een egale poedercoatlaag en per set met bevestigingsmateriaal in een speciale doos altijd op tijd geleverd in Lingen Duitsland.

BG KAMPMAN.jpg
Technische toelevering

Technische toelevering

 

Radiatoren onderdelen

Al tientallen jaren zijn wij OEM-leverancier van radiatorenfabrieken in west Europa. Gestanste toeleverdelen als muurbeugels, op- en tussenlasstrippen worden volgens strenge kwaliteitseisen altijd op tijd geleverd. Al meer dan 150 miljoen gestanste oplastrippen hebben we mogen leveren aan Caradon Stelrad/Henrad.

Ook hebben wij een speciale ophangstrip ontwikkeld waar de radiator aan hangt tijdens het poedercoaten. Na een zoektocht naar het juiste materiaal (thermisch belastbaar verenstaal) hebben wij een special stansgereedschap geconstrueerd. Inmiddels is deze 1 op 1 oplossing opgenomen in het productie proces bij Brugman radiatoren.

Voetplaten 

Nedap heeft de productie van hun detectiepoortjes terug- gehaald uit het verre oosten om ze weer in het vertrouwde oosten van ons land bij Ebbers Metalworks te laten produceren.

 

Onze smart guys zijn de uitdaging aangegaan de 5 mm dikke voetplaten te persen in plaats van laseren. Hierdoor stijgt de productie snelheid met meer dan 500% en kunnen wij de competitie tot aan de andere kant van de wereld aan!

 

Na het stansen worden de voetplaten met de staanders op onze lasrobot samengesteld en de finishing touch vindt plaats in onze eigen poedercoatafdeling. 

Voetplaten nedap_2938.jpg
bottom of page