Naar inhoud Naar navigatie
Home » Sector » Industrie & toelevering
  • Industrie & toelevering

Industrie & toelevering

Industriële toelevering is sinds jaren sterk verweven met Ebbers Metalworks. Zo wordt er een scala aan producten en halffabricaten van uiteenlopende staalsoorten geproduceerd. Onze persstraten tot 200 Ton (CNC), draaiautomaten (CNC), zaagautomaten, kantbanken (CNC), lasrobots (mig/mag/tig), poerdercoatstraat en assemblage medewerkers staan gereed om u maatwerkproducten van klein tot zeer grote series te produceren.

 

Automatisch geproduceerde producten voor OEM in o.a. de transportsector, bouw, solar energie, radiatorindustie, winkelinrichting, de voedingsmiddelen industrie en de agrarische sector vinden dagelijks hun weg over de hele wereld.

 

Voor verschillende afnemers zijn in de eigen gereedschapmakerij specifieke persstraten en gereedschappen ontworpen en geconstrueerd, zodat de productie van klant specifieke producten sterk geoptimaliseerd is. Aan deze internationale klantenkring levert Ebbers Metalworks jaarlijks vele miljoenen stansproducten, die desgewenst door de klant ook automatisch te verwerken zijn.

 

Onderstaand een film van een door Ebbers Metalworks ontwikkelde specifieke persstraat: 

 

Kwaliteit en levertijd

Een van de belangrijkste strategische keuzes is het hebben van een eigen goed geoutilleerde gereedschapmakerij. Deze gereedschapmakerij maakt het mogelijk om het huidige hoge niveau van kwaliteit en levertijd te handhaven en zo mogelijk uit te bouwen.
 
Machines en gereedschappen komen in eigen beheer tot stand waardoor de betrokkenheid met het product optimaal is. Hierdoor is er bij onderhoud of onverhoopte storing geen sprake van afhankelijkheid van derden. De strategie: "continu verbeteren van de productieprocessen" krijgt door de eigen gereedschapmakerij een praktische invulling.

Kwaliteitssysteem:
Ebbers Metalworks heeft in 1996 het ISO9001:2000 certificaat behaald. Bij Ebbers Metalworks is dit geen papieren tijger, het zit vooral tussen de oren van alle medewerkers.
Ons ISO-kwaliteitshandboek is echt beduimeld! Scholing van onze medewerkers is niet iets van lang vergeten schoolbanken, maar een continue proces. Product uitval wordt eerder in promillages uitgedrukt dan in procenten.

Levertijd:
Ebbers Metalworks werkt met korte levertijden, in de radiatorenindustrie zijn levertijden van één week gebruikelijk en in spoedgevallen is zelfs één dag mogelijk. Doordat Ebbers Metalworks trouw zijn afsprakken nakomt is er een unieke samenwerking onstaan met de inkoop van verschillende multinationals waarbij de "dode" voorraad tot een minium beperkt is. 

 

Afdelingen en Machines

Gereedschapmakerij en stempelfabricage:
De gereedschapmakerij van Ebbers Metalworks is uitgerust met moderne (CNC) machines die geprogrammeerd worden vanuit 3D CAD/CAM systemen. Ebbers Metalworks BV werkt uitsluitend met machines van gerenommeerde topmerken.Onder andere Hermle, Micron, Charmilles, Jones & Shipman, Donau en Behringer. De 3D software van EdgeCam zorgt voor de aansturing van de CNC macines.

In de gereedschapmakerij worden voortdurend nieuwe gereedschappen geconstrueerd, voor derden als ook voor producten die EM zelf vermarkt. Hierbij worden bovengenoemde machines in combinatie met hoogopgeleide medewerkers ingezet. De gereedschappen, of stempels zo u wilt, die bij EM gemaakt worden, worden veelal CNC bewerkt door middel van 5-assig frezen, draaien, vlak/rond en profiel slijpen en draadvonken.
 
 
Productontwikkeling en prototypebouw:
Ebbers Metalworks ontwikkeld zeer uiteenlopende producten. Bijvoorbeeld speciaal gereedschappen, slimme apperaten voor de agrarische sector, RVS clips voor de (kassen) bouw en transportrolstoelen voor luchthavens.
 
Onze medewerkers construeren met het Geomagic 3D Design tekenprogramma en het gehele machinepark van EM voor de bouw van fysieke prototype staat tot hun beschikking. Belangrijker nog is zeer brede werkervaring van onze medewerkers op gebied van productontwikkeling, het proces en de toepassing van juiste materialen.
 
 
Stansen en persen:
In de stansafdeling, staan ruim 20 stanspersen op een vloeroppervlak van 1800 m2 en is daarmee de grootste afdeling. De persen kunnen voor u elk gewenst stansproduct stansen met een perscapaciteit van 10 Ton tot 200 Ton en een volume capaciteit tot 220 stuks per minuut. Ebbers Metalworks BV werkt uitsluitend met persen van West-Europese producenten om kwaliteit te kunnen waarborgen en bij calamiteiten snel te kunnen reageren.

Van deze stanspersen zijn er 10 uitgerust met richt/aanvoerapparatuur, welke materiaal aan kunnen voeren van bijvoorbeeld 200 x 5 mm of 400 x 0.4 mm. en 10 x 0.8 mm. Dit materiaal kan afgewikkeld én gericht worden met coil afmetingen van Ø 1500 x tot 400 mm. Het maximale coilgewicht bedraagt 2.5 ton. 5 stanspersen zijn uitgerust met apparatuur om producten te kunnen stapelen, bewerken, ontbramen, automatisch "handelen" van pers naar pers én kunststof onderdelen monteren door middel van zgn. trilvullers, etc.
 
 
Draaiautomaten:
De draaiautomaten afdeling bij Ebbers Metalworks BV is volgens het "lean production" principe georganiseerd.

Dit heeft geresulteerd in een afdeling waar 4 topmachines van het gerenommeerde merk Traub, nagenoeg onbemand draaien en waarbij grote series producten (van 500 tot 500.000 stuks) door 1 medewerker compleet worden verzorgd. Voor de kleinere series (van 5 tot 500 stuks) staat er een teach-in CNC draaibank van het merk Haas tot uw beschikking. De CNC-machines zijn uitgerust met een dialoog besturing en worden ook met een 3D CAD/CAM systeem aangestuurd.
 
 
Lasafdeling:
In onze lasafdeling kunnen we elke gangbare lasverbinding tot stand brengen (MIG/MAG/TIG). Met de Fanuc lasrobot zijn ook grote series in en handomdraai gerealiseerd, bijkomend voordeel van het robotlassen is de constante laskwaliteit. Met behulp van twee grote lastafels en de bijbehorende klemmen is geen lasopstelling te complex.

Nabehandelingen als beitsen en polijsten van de lasverbindingen worden binnenshuis uitgevoerd.

Stalen frames van grote elektrische gedreven voertuigen en het seriematig lassen van duizenden roestvaststalen producten zijn aan de orde van de dag.
 
 
Overige metaalbewerkingsmachines:
Een 5-tal zaagmachines (met automatische aanvoer) 2x bandzaag 3x cirkelzaag. 2 SAFAN kantbanken en een platenschaar waaronder 110 Ton en een 25 Ton E-Break. Bendhor horizontale kantbank. Kunz ponsnippelmachine en een Boschert uithoekschaar. Plasma snijder. Handelingsrobot, pick en place unit. 6 boormachines waaronder Douna radiaal, Inox draadtap automaten, Alzmetall kolomboormachines. Diverse bandschuurmachines. 
 
 
Nabewerkingen:
Wanneer de onderdelen gestanst / gedraaid /gezaagd zijn, krijgen ze veelal een nabewerking in de vorm van trommelontbramen, wassen en/of poedercoaten.

Ebbers Metalworks BV beschikt over 4 ontbraamtrommels tot 600 liter en kunnen automatisch separeren. Een deel van onze producten worden in de voedingsmiddelenindustrie toegepast en daarom hebben we een speciale afdeling waar deze producten een reinigingsbehandeling ondergaan. Ook kunnen we de producten verzinken en/of in ons bedrijf poedercoaten door u gewenste kleur.
 
 
Poedercoaten, bestickeren, verpakken:
De poedercoatstraat van Ebbers Metalworks is volledig geautomatiseerd en uitgerust met een  Fanuc handelingsrobot voor het zgn. "ophangen en afhalen” van de producten van de transportbaan.

 

Deze poedercoatstraat is er op gebouwd om producten, met de maximale afmetingen van 500 x 500 x 200 mm. en met een maximum gewicht van 16 kg. met grote snelheid te poedercoaten.
In de poedercoatstraat is ook een lasrobot opgenomen, in eerste instantie voor eigen EM producten, doch veel andere producten passeren inmiddels deze lijn om aan de wensen van de klanten te voldoen. Eén van de grote voordelen om in huis te coaten is dat uw producten minder met extern transport worden belast en zo de kans op productschade wordt voorkomen. De door u en ons beoogde kwaliteitswaarborg blijft bij één eind-verantwoordelijke.

 

Aan het einde van de poedercoatlijn zijn etiketeermachines opgesteld om uw producten eventueel te voorzien van (barcode) stickers.
In minder dan 20 minuten is een product door de robot gelast, ontvet, gefosfateerd, gedroogd, gepoederd, uitgehard, voorzien van barcodesticker, door de robot "afgehaald ' in een doos gestapeld en op een pallet geplaatst.

 

Monteren en eindcontrole:
Veelal worden geproduceerde onderdelen bij ons samengesteld tot een compleet eindproduct. Hiervoor hebben wij een moderne montage afdeling in huis, welke is voorzien van een PLC gestuurde klinkmachine, PLC gestuurde lijmautomaat, rolmerk machine, en een keur aan persluchtschroevendraaiers, elektronische en pneumatische testapparatuur en uiteraard mechanisch-electronische test- en meetgereedschappen.Op aanvraag kunnen wij u een machinelijst en/of referentielijst toezenden van onze relaties.

Ebbers Metalworks BV; innovatief in metaal, van idee tot compleet eindproduct.